Vinterferie 2019

2019-01-24

Som alle jo ved, er det inden længe vinterferie for skolerne i hele landet. Det betyder jo også at rigtige mange børnefamilier tager på ferie. Hos mange er det den årlige tradition at tage på skiferie, hvor andre måske søger mod varmere himmelstrøg.    

Jeg har valgt i dette indlæg at fokusere på dem som elsker at stå på ski/snowboard. 

Rigtig mange lejer sig ind i en hytte eller på ski sports hotellet, når de tager afsted for at stå på ski. Men hvorfor ikke tage campingvognen? Det kræver selvfølgelig at man har en - men når nu det problem er løst, hvorfor så ikke smide den på krogen? 

Udvalget af campingpladser er stort for de mange sne- og skientusiaster. Mange af pladserne ligger lige ved de bedste skiområder i Europa, så det er bare med at undersøge behov og mulighed og så tage afsted!

https://www.skistar.com/da/rejsetyper/med-campingvogn-og-autocamper/

https://da.camping.info/østrig/tyrol/camping-sölden-19387

https://www.camping.se/de/Campingse-Camping-Schweden/campings/3084/Bjursas-Stugby-Camping/

Selvfølgelig kræver det lidt mere planlægning at skulle have huset på hjul med ned hvor det er så koldt. Generelt er der koldere i Norge og Sverige end i f.eks. Tyskland og Østrig, men alle nyere campingvogne kan sagtens klare kuldegraderne. I bund og grund er det et spørgsmål om gasforbrug og den øvrige komfort inde i campingvognen.

Gasforbruget er naturligvis pænt stort når temperaturen udenfor nærmer sig -15 grader. Her vil forbruget typisk ligge på mellem 3 og 5 kg. om dagen - afhængig af hvor godt ens campingvogn er optimeret til vinterbrug. Når det gælder komfort, så er der nogen forskel på en decideret vintervogn og en 'almindelig' campingvogn. En vintervogn har som standard typisk centralvarme, gulvvarme, opvarmet spildevandstank, opvarmede vandslanger, frostsikret afløb m.m.. Men disse ting handler kun om komfort - du kan sagtens tage på skiferie i din campingvogn uden disse ting. Bare din campingvogn er velfungerende og som minimum har blæsevarme installeret. Du kan f.eks. kompensere for manglende gulvvarme ved at tage et par varme sokker eller sutsko på ;-) Ej, der findes også måtter man kan ligger under et gulvtæppe der f.eks. virker på 12V. og på den måde kan man få gulvvarme i sin vogn.   

Hvis man vil have fortelt på, hvilket kan være rart, så man har et sted at stille de våde vinterstøvler eller lign.

Kan disse telte bla. klart anbefales:

Isabella Winter: https://www.isabella.net/dk/helaarstelte/detaljer/winter

Isabella Universal 360/420: https://www.isabella.net/dk/helaarstelte/detaljer/universal-360-420-dawn

Så nu er det ikke andet at sige, end hvad venter i på? 

Spænd campingvognen på bilen og kom afsted! :-) 


Kan i have det godt, til vi ses igen :-)